Barnesøndag – Samefolkets dag

Bli med på en magisk før-feiring av Samefolkets dag! Med fortellerteater, lærerike aktiviteter og gleden av samisk kultur, garanterer vi en uforglemmelig dag for både store og små.

Bildet kan inneholde: smil, membranfon, idiofon, musikk instrument, klokke.

Mari Helander og Anne-Lise Johnsen Swart fra Sami Golle Galdu/ Den samiske gullkilden. Foto: Lill-Ann Chepstow-Lusty

Ráhkis mánát/kjære barn!

Denne søndagen før Samefolkets dag 6. februar inviterer vi alle til samisk barnesøndag på museet!

Program

  • Fortellerteater ELSA for barn med den samiske gullkilden. Denne visuelle forestillingen inviterer publikum inn i en verden fylt av joik, trommer, spennende rekvisitter, stálludans, og eventyret om “Elsa” som samlet Sápmi. Påmelding er nødvendig for å delta på teaterforestillingene, som spilles 12:00 og 14:00.
  • Vi lærer å joike velkommen-joiken ”BURES BOAHTIN”, og inviterer barna med på Stálludansen.
  • Isak Triumf lærer deg å kaste lasso som en ekte reingjeter. 
  • I vårt verksted Kilden vil det være aktiviteter med samisk tema.
  • Vi inviterer til å gå på oppdagelsesferd i våre utstillinger 'Kontroll' og 'ARV'. Utstillingene inneholder spennende samiske gjenstander og historier.

Påmelding til teaterforestillinger

Gå til påmelding

Etter forestillingen vil det være mulighet til å hilse på og utforske de spennende rekvisittene vi har med oss. Forestillingen passer for barn mellom 3-6 år.

 
Om forestillingen ELSA

Den 6. februar feirer samene sin nasjonaldag – en dag som markerer det første samelandsmøtet i Trondheim i 1917. Elsa Laula Renberg regnes for å ha samlet Sápmi og være en av grunnleggerne til samenes nasjonaldag. Forestilling av og med den samiske gullkilden, Sami Golle Galdu, ved Mari Helander og Anne Lise Zwart.

 

Hvorfor feirer vi samefolkets dag 6. februar?

Samefolkets dag ble vedtatt av Samekonferansen i 1992 og er felles for alle samer i Norge, Finland, Sverige og Russland. 6. februar 1917 ble det første samiske landsmøtet organisert i Trondheim, av Elsa Laula Renberg. Det var første gang i historien nord- og sørsamer fra forskjellige land samlet seg for å drøfte og belyse felles saker og problemstillinger.

 

Om barnesøndag på museet

Hver søndag kan barn og unge ta en tur i vårt verksted Kilden for å utforske spennende gjenstander, lage noe fint og lære noe nytt.

 

Billetter og åpningstider

Barn under 18 år kommer alltid gratis inn på Historisk museum, voksne betaler vanlig museumsbillett. Se priser og planlegg ditt besøk.

 

Publisert 9. jan. 2024 13:18 - Sist endret 18. jan. 2024 13:04